Tvillingarna

Din karaktär, din begåvning och dina yrkesutsikter

Merkurius strör ymnigt sina gåvor över er som är födda i Tvillingarnas tecken: snabb uppfattningsförmåga, lätthet att lära, klartänkhet. Men i sanningens namn också nyfikenhet, rastlöshet och brist på koncentrationsförmåga. Konsten är att foga in egenskaperna i ordnade banor, en ganska knepig uppgift, eftersom "två själar i samma bröst" tävlar om att bestämma.

Det utmärkande för er Tvillingar är just mångsidigheten i intressen och begåvning. Samtidigt har ni större lust och lätthet än andra att knyta kontakter. Ett typiskt kännetecken är också förmågan att behandla språket i tal och skrift. Den andliga spännvidden förblir oförändrad genom årtioden liksom det ungdomliga utseendet. Till detta kommer en utpräglad reslust i kombination med ombytlighet när det gäller bostäder och uppehållsorter.

Tvillingarnas begåvning ligger framför allt på det intellektuella planet. Eftersom ni har lätt att tala och skriva och lära er språk hamnar många av er i arbetsuppgifter inom radio, TV och förlagsverksamhet, i utrikesaffärer och över huvud taget i yrken som kräver snabb uppfattning, anpassningsförmåga och mångsidighet. Detsamma gäller naturligtvis både manliga och kvinnliga Tvillingar. Möjligen med den skillnaden att kvinnorna visar en högra grad av reslust än männen.

Bästa partner: Väduren och Lejonet
Andra attraktiva partners: Vågen och Vattumannen
Se upp för: Jungfrun och Fiskarna
Dina motsatta egenskaper finns hos: Skytten

Från en stygg flicka!

Jag hoppas du inte alls har det bra.
Jag hoppas du ligger vaken som jag och känner dig lustigt glad och rörd och yr och ängslig och mycket störd.

Och rätt som det är, så får du brått att lägga dig rätt för att sova gott.
Jag hoppas det dröjer en liten stund.
Jag hoppas du inte får en blund!

RSS 2.0